Bij de aankoop van een nieuwe wagen of een jonge tweedehands die een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt hoort vaak een omniumverzekering. Bij een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is het namelijk zo dat schade door eigen fout niet wordt vergoed. Bijvoorbeeld: na lang sparen ben je eindelijk in staat om een splinternieuwe BMW aan te kopen. Deze rust je doelbewust – om wat te besparen – uit met een basisverzekering. Na 6 maand slaat het noodlot toe. Je bent wat onoplettend en door een stuurfout raak je een andere wagen. Bij beide wagens spreekt men over totaalverlies. Dankzij de basisverzekering zal de schade aan derden worden vergoed. Eigen schade is voor eigen rekening. Financieel gezien is dit uiteraard een drama. Dankzij een volledige omnium kan men dit probleem vermijden. Een volledige omniumverzekering dekt ook eigen schade. Deze verzekering van KBC is interessant voor nieuwe wagens of jonge voertuigen met een hoge waarde.

Omnium KBC afsluiten verstandig?

Je bent hier op deze pagina gekomen omdat je wenst te weten of de volledige omniumverzekering van KBC een interessante optie is. Het hoeft geen betoog dat er in België vele aanbieders van autoverzekeringen zijn en het kan interessant zijn om de tarieven te vergelijken. De hoogte van de premie bij de KBC autoverzekering – en ook bij alle andere aanbieders – hangt af van bepaalde factoren: naast het tarief van de financiële instelling zijn de kenmerken van het voertuig en de gegevens van de bestuurder zijn de voornaamste.

Vergelijken is de boodschap

Op de site van KBC is het mogelijk om een omniumautoverzekering simulatie door te voeren en zo kan men het tarief meteen berekenen. Doe net hetzelfde bij andere aanbieders en bekijk waar je de beste omnium kunt afsluiten. Weet natuurlijk dat de prijs niet alles zegt. Ook de inhoud (qua dekkingen) speelt een belangrijke rol.