Omniumverzekeringen zijn de duurste verzekeringen die men kan afsluiten voor een wagen. Het is namelijk de verzekering alwaar eigen schade ook wordt vergoed. Vooral personen die van plan zijn om een nieuwe wagen aan te kopen – of een jonge tweedehands met een hoge waarde – zullen nadenken over dergelijke omniumverzekering. De hoogte van de premie van de omniumverzekering van Belfius berekenen kan men doen door eens af te zakken naar een kantoor alwaar een medewerker je graag verder helpt. Eventueel, indien mogelijk, is het ook een goed idee om een Belfius autoverzekering simulatie door te voeren op de site. Sommige aanbieders bieden dergelijke tool aan op hun site. Op die manier kun je zelf mits enkele muisklikken de hoogte van de premie berekenen.

Bij een vergelijking van de tarieven tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen is niet enkel de prijs belangrijk. Deze kan aardig wat verschillen en net daarom is het een noodzakelijkheid om de voorwaarden eens door te nemen. Bij de ene maatschappij ligt de franchise op 500 euro en bij de andere verzekeringsmaatschappij is er dan weer geen sprake van een franchise (het deel dat zelf moet worden opgehoest bij een schadegeval door eigen fout). Ook qua dekkingen kan het een en ander verschillen. Vergelijk het eens en voor je het weet is het mogelijk om te stellen of de omniumverzekering van Belfius de beste autoverzekering op de markt is, of net niet … Er bestaan sites die na het ingeven van de gegevens van de wagen en de bestuurder automatisch tarieven ophalen bij meerdere aanbieders. Zeker eens proberen bij de zoektocht naar een omnium.

Zoals reeds vermeld is het niet de bedoeling dat de prijs primeert. Ook randzaken zoals het voorzien van een vervangwagen zitten vaak in de premie inbegrepen en het zijn best belangrijke details. Of de omniumverzekering van Belfius interessant is, dat weet je pas na een zoektocht. Vergelijk de tarieven eens en voor je het weet is je wagen verzekerd met de beste autoverzekering op de markt.