Bij het afsluiten van een autoverzekering is het steeds mogelijk om te kiezen uit verschillende mogelijkheden. De keuze tussen een kleine omnium en een volledige is een voorbeeld. Ook qua franchise is er veel mogelijk. Bij een ongeval in fout komt de verzekering ook tussen en zal de schade aan uw wagen vergoeden (dit is het principe van een omnium). Het kan zijn dat een deel zelf zal moeten worden betaald. Dit deel heet de franchise. Des de hoger de franchise, des te lager de premie. In dit artikel bespreken we of het verstandig is om een omnium zonder franchise af te sluiten bij ING.

Is een omnium zonder franchise verstandig?

Zoals reeds werd gemeld zal een franchise zorgen voor een lagere premie. Bij kleine ongevallen (kleine deukjes, schram in de wagen, …) zal de eigenaar van de wagen zelf van de schade moeten ophoesten. Alles boven de franchise is dan voor rekening van de verzekeringsmaatschappij. Op deze manier hoopt de verzekeringsmaatschappij dat de eigenaar van de wagen voorzichtiger is. De bestuurder weet namelijk dat schade zal leiden tot het betalen van een zeker bedrag. Ook dienen verzekeringsmaatschappijen zich niet bezig te houden met hopen kleine schadegevallen. Een omnium zonder franchise (dus alle schade wordt vergoed door de maatschappij) is duurder. Naar onze mening is het verstandiger om te opteren voor een omnium met franchise. De premie is een stuk lager.

We raden je aan om de verzekering eens te berekenen bij ING. Op de officiële site van deze maatschappij is het mogelijk om te kijken welke franchisebedragen er mogelijk zijn. Uiteraard is het achteraf verstandig om het tarief van de omnium ING te vergelijken met andere tarieven. Op deze manier is het mogelijk om de beste autoverzekering te vinden.