Uw voertuig uitrusten met een passende verzekering is altijd een beetje zoeken. De vraag is: wat is een passende verzekering? Het leukste zou zijn om een full omnium af te sluiten met veel aanvullende dekkingen. Op deze manier komt de verzekeringsmaatschappij bij zowat alle vormen van schade tussen. Het spreekt voor zich dat dit een dure grap wordt. Toch kan het de moeite lonen om dergelijke verzekering aan te vragen. Vooral voertuigen die een hoge waarden vertegenwoordigen zal men vaak iets uitgebreider verzekeren. Het spreekt voor zich dat men op deze manier een financieel drama proberen te voorkomen. Dankzij een stuurfoutje uw wagen richting een vangrail lanceren en achteraf niet kunnen rekenen op een verzekering om de schade te dekken, … Het zou zuur zijn.

Wat is een mini omnium?

De wettelijk verplichte verzekering – de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid – kan men ook aanvullen met een mini omnium. Zo zal de mini omnium van ING u ook tegen alle schade ten gevolge van een onverwachte gebeurtenis vergoeden (glasbreuk, diefstal, brand, hagel,…). Nog beter verbeteren kan door de zogenaamde full omnium. Schade door eigen fout wordt dan ook gedekt. Het spreekt voor zich dat hoe meer schade er wordt gedekt, des te hoger de premie zal zijn.

Dergelijke kleine of mini omnium is de ideale tussenoplossing. Vele personen rusten hun nieuwe wagen het eerste jaar met een volledige omnium uit om daarna even over te schakelen op een mini omnium. De laatste fase is dan het aanvragen van de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, de basisverzekering. Of een mini-omnium afsluiten bij ING verstandig is? We raden je alvast aan om aanbieders te vergelijken en om dan pas iets aan te vragen. Op deze manier is het mogelijk om de beste autoverzekering te vinden.