Jonge mensen die er net voor hebben gekozen om bijvoorbeeld een eerste auto te kopen zijn naarstig op zoek naar een mogelijkheid om korting te krijgen op de periodieke verzekeringspremie. Een korting op autoverzekering krijgen is in principe geen probleem, alleen is het de looptijd van die korting die een belangrijke rol speelt. Is de korting immers gegarandeerd voor de volledige looptijd van de autoverzekering of is deze slechts beperkt in tijd? Verder is ook het uitvoeren van een vergelijking steeds interessant indien u met zekerheid zult willen stellen dat u de verzekering in kwestie kunt afsluiten tegen een interessant prijskaartje.

Hoe korting op autoverzekering krijgen?
Er zijn verschillende mogelijkheden om een korting op een autoverzekering te krijgen. Zo kunt u een éénmalige korting krijgen of bijvoorbeeld een gratis maand, maar daarnaast kunt u eveneens een periodieke korting op de verzekeringspremie verkrijgen. In het laatste geval is het zoals eerder reeds aangegeven wel belangrijk om rekening te houden met de looptijd van deze korting. Daarnaast dient u er ook bij stil te blijven staan dat er steevast voorwaarden verbonden kunnen zijn aan een korting op een autoverzekering. Ook daar dient u rekening mee te houden.

Opgepast met tijdelijke kortingen
Wanneer u een vergelijking van de beschikbare autoverzekeringen op de markt uitvoert wordt meteen duidelijk dat diverse verzekeraars hun nieuwe verzekeringnemers wel eens durven te voorzien van een mooie korting. Het is echter heel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze korting doorgaans slechts van tijdelijke aard is. Met andere woorden, u dient niet alleen stil te blijven staan met de verzekeringspremie bij korting, daarnaast moet u ook goed rekening houden met de kostprijs van de autoverzekering wanneer de tijdelijke korting is afgelopen. Het is namelijk dat bedrag dat u het merendeel van de tijd zult moeten betalen.