Bij het afsluiten van een omniumverzekering dient men rekening te houden met opsplitsing tussen een kleine en een volledige omnium. Ook qua dekkingen is er soms enige verwarring. Soms zitten deze automatisch inbegrepen in het pakket van de dekkingen en andere keren niet. Vaak moet men rechtsbijstand, een vervangvoertuig en een bestuurdersverzekering nog eens extra aanvragen. Het is dus zeker interessant om te kijken wat precies wordt gedekt. In dit artikel bespreken we de omniumverzekeringen van Hema.

Kleine omnium

Met de HEMA Kleine Omnium bent u ook tegen schade aan uw eigen auto verzekerd. Als uw auto wordt beschadigd door brand, diefstal, storm, glasbreuk of een botsing met een dier, zal de schade worden vergoed.

Volledige omniumverzekering

Een diepe kras in de deur van uw gloednieuwe auto. En dat terwijl u er zo voorzichtig mee bent! Dan is het een hele geruststelling dat alle schade aan uw auto wordt vergoed. Dat kan met de Volledige Omnium van HEMA. U bent dan volledig verzekerd: ook voor schade bij anderen, zelfs als u de schade zelf hebt veroorzaakt.

Aanvullend kan men dan nog opteren voor enkele extra dekkingen. We raden je aan om de omniumverzekering van verschillende aanbieders onder de loep te nemen. naast de tarieven is het dus ook steeds interessant om de polisvoorwaarden door te nemen. Enkel en alleen op deze manier is het mogelijk om objectief te vergelijken en nadien kun je dan concluderen of het verstandig is om een omniumverzekering van Hema af te sluiten.