In dit artikel bespreken we hoe het mogelijk is om uw voertuig zo goed mogelijk te verzekeren. We reiken enkele hulpmiddelen aan die u in staat stellen om de markt van autoverzekeringen efficiënt te vergelijken. Op deze manier is het mogelijk om een hoop te besparen op de verzekering.

Een goedkope autoverzekering bestaat niet

We pakken meteen uit met een straffe uitspraak: goedkoop verzekeren kan niet. Verzekeringen zijn complexe financiële producten en ze kosten steeds een aardige duit. Bij een eventuele aanrijding is het natuurlijk wel zo dat het handig is dat een verzekeringsmaatschappij bepaalde schade zal dekken. Jaren schadevrij rijden is de beste optie om de kosten te drukken. Voornamelijk risicogroepen (bijvoorbeeld jongeren) betalen de volle pot.

De goedkoopste oplossing is niet altijd de beste

Wel kunnen we stellen dat het niet altijd even verstandig is om voor de goedkoopste oplossing te kiezen. Kocht u bijvoorbeeld net een nieuwe wagen voor 35000 euro, dan kunt u deze wagen uitrusten met een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. U doet dit en na een maand maakt u een stuurfoutje en de wagen beland in de gracht. Een total loss is het resultaat en daar de wagen werd verzekerd met een basisverzekering is eigen schade voor eigen rekening. Financieel gezien dus een drama. Interessanter is om een nieuwe, duurdere wagen tijdelijk uit te rusten met een volledige omniumverzekering (voornamelijk het eerste jaar is populair) en nadien is het dan mogelijk om over te schakelen naar een verzekering waar minder schade wordt gedekt (en dus goedkoper is). Het is een kwestie van kijken wat er precies nodig is. Het is nu ook weer niet nodig om een oude wagen uit te rusten met een dure omnium. Omniumverzekeringen zijn best duur, maar het afschrijven van een nieuwe wagen is een tikkeltje duurder.

De meest voordelige optie voor u zoeken

Eenmaal u weet wat u precies wenst (omnium of niet? Aanvullende dekkingen?) is het hoogtijd om de beste Belgische aanbieder te zoeken. De beste manier om dit te doen is door zelf uw autoverzekering te berekenen bij verschillende aanbieders. Dit kan simpelweg door op de site van de aanbieders een simulator te gebruiken. Daar worden dan de gegevens van de bestuurder en van de te verzekeren wagen gevraagd en eenmaal u deze correct invoert zal de simulator automatisch de premie berekenen. Indien u dit doet bij verschillende aanbieder, dan is het mogelijk om te vergelijken. Wel kan men enkel en alleen bij een objectieve vergelijking conclusies trekken. Dus telkens dezelfde verzekering nemen met dezelfde franchise en dekkingen. Ook het aanvragen van een gratis offerte of een medewerker spreken van een financiële maatschappij zal helpen bij de zoektocht naar de beste autoverzekering. Baseer de keuze op feiten en niet op uitspraken die u vindt op het internet. Er staat een hoop foutieve informatie op het net en het is niet de bedoeling om een te dure verzekering af te sluiten. Indien u toch vast zit aan een te duur contract, dan kunt u nog steeds actie ondernemen. Een autoverzekering opzeggen is tegenwoordig niet moeilijk meer.