Wanneer u als jongere van plan bent om een autoverzekering af te sluiten loopt u vaak tegen een aantal vervelende problemen aan. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat steeds meer verzekeraars niet staan te springen om jongeren van een verzekering voor hun auto te voorzien. Dat is vervelend, want hierdoor kunt u meerdere keren geweigerd worden en dat is nooit een leuk gevoel. Wanneer u dan uiteindelijk een verzekeraar heeft gevonden die u wel een autoverzekering voor jongeren wenst toe te kennen kan deze gepaard gaan met een zeer hoge verzekeringspremie, maar gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om toch een goedkope autoverzekering voor jongeren af te sluiten.

Verhogen van het eigen risico

Wanneer u een bepaalde verzekering goedkoper wenst te maken, dan vormt het verhogen van het eigen risico vaak de perfecte oplossing. Het eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf moet betalen vooraleer u aanspraak kunt maken op een tussenkomst van uw verzekeraar. Wanneer u het eigen risico laat verhogen brengt dit als voordeel met zich mee dat uw verzekeraar minder snel tussenkomst zal moeten bieden en dat vertaalt zich in een lagere verzekeringspremie. Hierdoor blijft een autoverzekering ook voor jongeren steeds zo betaalbaar mogelijk en hoeft u toch niet in te boeten op vlak van voorwaarden.

Verzekering op naam van de ouders

Een andere mogelijkheid om als jongere over een voordelige autoverzekering te beschikken is gebruikmaken van een verzekering op naam van één van de ouders. Op het eerste zicht is dat bijzonder interessant omdat u op die manier niet te maken krijgt met een hoge verzekeringspremie, maar aan de andere kant zorgt deze manier van werken er wel voor dat u geen schadevrije jaren op zult bouwen. Met andere woorden, kiest u er op een bepaalde dag voor om zelf een autoverzekering op uw eigen naam af te sluiten, dan begint u nog steeds in de hoogste categorie en dus bij de duurste verzekeringspremies. Los hiervan is dit wel een interessante mogelijkheid om een goedkope autoverzekering voor jongeren af te sluiten.