Iedereen die net een nieuwe auto heeft gekocht of op het punt staat om een nieuwe auto te kopen zal uiteraard maar wat graag gebruik willen maken van de goedkoopste autoverzekering. De aankoop van een auto gaat immers doorgaans gepaard met een aanzienlijke financiële verplichting. Het laatste waar je dan op zit te wachten is dat er nog eens een stevige verzekeringspremie in rekening wordt gebracht. Het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering is echter niet zo eenvoudig. De verschillende autoverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden beschikken doorgaans allen over hun eigen polisvoorwaarden die mede bepalend zijn voor de kostprijs van de verzekering die je afsluit. Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering en wil je graag even de voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen? Lees dan snel alles over de goedkoopste autoverzekering in dit artikel!

BA-verzekering altijd de goedkoopste

Algemeen gezien kunnen we dus stellen dat de goedkoopste autoverzekering steeds gelijk staat aan de BA-verzekering. Dat klopt ook, alleen is het wel zo dat deze autoverzekering lang niet voor iedereen voldoende dekking zal bieden. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt gekocht die heel duur was of wanneer je veelvuldig op de weg terug te vinden bent, dan kan de goedkoopste autoverzekering dus niet volstaan. In dat geval is het een interessantere keuze om te kiezen voor de beperkte of volledige omniumverzekering. Wanneer je de goedkoopste autoverzekering in deze vorm wenst af te sluiten kan het helpen om een vergelijking uit te voeren. Zo’n vergelijking is interessant omdat ze in een mum van tijd reeds een goed beeld schetst van wat de goedkoopste autoverzekeringen op de markt nu echt zijn. Hoewel de BA-verzekering met andere woorden altijd de goedkoopste autoverzekering is, is het toch steeds aan te raden om ook rekening te houden met de andere mogelijkheden die er op de verzekeringsmarkt zijn terug te vinden.

Is goedkoper altijd beter?

Zoals reeds gezegd is het principe in de wereld van verzekeringen best simpel: des te meer er gedekt wordt, des te duurder de verzekering. Bij het afsluiten van een verzekering is het dus altijd handig om de polisvoorwaarden eens door te nemen. Hoe zit het bijvoorbeeld met een eventuele vervangwagen? Bij een omnium duikt de franchise vaak op. Hoe hoger deze vrijstelling, hoe lager de franchise. Hoe men het dus ook draait of keert: de goedkoopste autoverzekering is niet vaak de beste optie. In het geval van een verzekering B.A. zal dit veelal wel het geval zijn. Daar opteert men voor de basis en is er geen sprake van aanvullende dekkingen. Goed vergelijken is dus ook de beste tip die we kunnen geven.