Een volledige omniumverzekering afsluiten is in bepaalde omstandigheden zeker een correcte keuze. Veel personen rusten hun nieuwe wagen het eerste jaar uit met een full omnium. Het spreekt voor zich dat dit meer één doelstelling heeft: een drama op financieel vlak vermijden. Een stuurfoutje is rap gemaakt en het zou zonde zijn indien de verzekering niet tussenkomt bij een totaalverlies. Bij een full omnium van ING (en in het algemeen) is het namelijk zo dat ook schade door eigen fout wordt vergoed (in de mate dat de polisvoorwaarden werden nageleefd uiteraard). Op deze manier hoeft een stuurfout niet meteen grote financiële gevolgen met zich mee te brengen. Het hoeft geen betoog dat een full omnium best prijzig is. Deze verzekering beschermt je tegen schade door onverwachte gebeurtenissen (kleine omnium), maar ook tegen schaden aan het eigen voertuig indien je in fout bent (omnium).

De beste manier om een full omnium te zoeken is door aanvragen in te dienen bij meerdere aanbieders. Veelal is dit dankzij een autolening simulatie online mogelijk. Nadien is het een kwestie van vergelijken. Weet uiteraard dat de hoogte van de premie niets zegt over de inhoud van de verzekering. De prijs zegt namelijk niet alles.

Goedkopere omnium?

De beste manier om de premie gevoelig te doen dalen is door een franchise in te voeren. Dit is het deel van de schade die zelf zal moeten worden betaald. Op deze manier zijn kleinere schadegevallen niet voor de verzekeringsmaatschappij en hoeven deze hier ook geen tijd en geld aan te besteden. Hoe hoger de franchise, des te lager de premie. We raden je aan om op de site van ING eens te kijken in welke mate het mogelijk is om een franchise (en welke hoogte?) te nemen bij een full omnium bij ING.