Op de vraag “waar sluit ik de beste verzekering voor mijn wagen af?” is het onmogelijk om een bevredigend antwoord te formuleren. Alles hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie. We verklaren het nader. Misschien rijdt u amper 10.000 kilometer per jaar en dan kan gekeken worden naar een kilometerverzekering. Of u heeft net een nieuwe wagen aangekocht ter waarde van 50.000 euro en dan past een full omnium het best bij uw profiel. Telkens zal een andere verzekeringsmaatschappij u het best kunnen helpen. Alvorens de zoektocht naar een verzekering kan beginnen is het uiteraard de bedoeling dat u weet wat er precies verzeker moet worden. Eenmaal dit is geweten raden we aan om meerdere aanbieders te contacteren.

Zelf berekenen

De beste verzekering zult u namelijk vinden na een zoektocht. Momenteel is aanbieder A voordeliger dan aanbieder B en binnen een maand is het misschien net andersom. Alles hangt dus namelijk af van de soort verzekering die u wenst en van het tijdstip van de zoektocht. Net daarom is het belangrijk om te vergelijken. Bepaalde sites schrijven misschien dat aanbieder A voordeliger is dan de concurrenten. Dit kan misschien kloppen, maar dat was dan bij moment van schrijven. De tarieven in de verzekeringswereld zijn aan verandering onderhevig en het kan dus geen kwaad om zelf eens te vergelijken. De beste verzekering vindt u door de tarieven van meerdere maatschappijen naast elkaar te leggen. Vergeet uiteraard niet dat er enkel en alle sprake is van een objectieve vergelijking indien hetzelfde product werd vergeleken. Dus een simulatie van een omnium bij Touring valt niet te vergelijken met een simulatie bij Corona Direct voor een kilometerverzekering B.A. Uiteraard zal de premie veel hoger zijn bij de ene verzekering.

En vergelijken

We kunnen concluderen dat het zelf mogelijk is om de beste aanbieder te zoeken. Weet dat niet enkel gekeken dient te worden naar de prijs. De polisvoorwaarden zijn minstens even interessant. Bij de ene aanbieder maakt u aanspraak op een vervangwagen bij een ongeval en bij de andere aanbieder dan weer niet.  De dekkingen goed doornemen en nadien is het dan mogelijk om te kijken welke autoverzekering het best past bij uw wagen.