Je bent net geslaagd voor je rijexamen, er wordt gekeken voor een wagen en je kunt bijna de baan op. Eerst dient men nog te kijken voor een verzekering en al gauw merk je op dat autoverzekeringen voor jongeren best duur zijn. Jongeren horen namelijk tot de risicogroep en verzekeraars drukken het risico uit in de hoogte van de premie. Procentueel gezien zijn abnormaal veel jongeren (18-24) betrokken bij ongelukken met fatale afloop of gigantische materiƫle schade.

Speciale verzekeringen voor jongeren

Veel valt er niet aan te doen. Verzekeringsmaatschappijen proberen voorwaarden te verbinden aan een jongerenverzekering. Op die manier krijgt de klant korting en helpt de verzekeringsmaatschappij bij het ontwikkelen van een defensieve rijstijl. Bij een autoverzekering voor jongeren bij Belfius is het mogelijk om premie te doen dalen indien de jonge bestuurder met succes een stage defensief rijden volgt. Ook opteren voor een franchise van 750 euro tijdens weekendnachten helpt bij het verkrijgen van een korting op de premie. Het spreekt voor zich dat net die weekendnachten het gevaarlijkst zijn voor jongeren.

Hoe je het ook bekijkt: verzekeringen voor jongeren zullen bij alle verzekeraars duur zijn. De beste manier om zo rap mogelijk een langere premie te verkrijgen is door schadevrij te rijden. Vergelijk de voorwaarde eens van verschillende aanbieders en kijk welke verzekeringsmaatschappij de beste jongerenverzekering kan aanbieden. Op deze manier sluit je de beste verzekering af en kun je met een gerust hart de baan op.